Fortrydelsesret
Læs om, hvad du kan lære her.
Se eksempler på problemer og deres løsning.
Få et overblik over, hvordan teorien hænger sammen.
Læs om og se hvordan teorien virker.
Se eksempler på, hvordan du bruger teorien i praksis.
Få en oversigt over, hvordan du kommer i gang.
Her kan du hente opgaver.
Her kan du hente mere materiale.
Vejledning til læringsstile
Information om læringsobjektet
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)
Eksempel

For at få vist dette indhold skal din pc eller tablet kunne afspille flash-filer.
Hvis du ser denne tekst, er det fordi du enten ikke har en flash-afspiller installeret, eller fordi din webbrowser skal indstilles til at tillade at benytte flash-playere.
Du kan downloade en flashplayer og finde vejledninger i, hvordan man sætter indstillinger i browseren til at vise flash-indhold.

Ipads og Iphones kan ikke afspille flash.

Get Adobe Flash player

Oplysning om fortrydelsesret

25.000 kr. i bøde for ikke at oplyse forbrugerne om deres fortrydelsesret
Retten i Roskilde har afsagt dom i en sag, hvor der ikke var givet korrekte oplysninger om fortrydelsesretten i forbindelse med fjernsalg via internettet. Der var tale om en detailhandelsvirksomhed, der også havde en hjemmeside, som der i begrænset omfang blev solgt varer fra.

Forbrugerombudsmanden konstaterede i forbindelse med en undersøgelse, at butikken på sin hjemmeside oplyste, at der ikke var fortrydelsesret for varer, der blev bestilt specielt hjem til kunderne.
Dette er imidlertid ikke i overensstemmelse med lovens § 11, stk. 1, nr. 5.

Forkerte oplysninger om fortrydelsesretten kan straffes med bøde, hvis der er tale om en grov eller gentagen overtrædelse, jf. Fbaftl § 29, stk. 1, nr. 1.

Retten lagde til grund, at selskabet – efter at have modtaget en henvendelse fra forbrugerombudsmanden – fejlagtigt troede, at de havde rettet fejlen. Retten fandt derfor ikke overtrædelsen for grov.

Til gengæld fandt retten, at der var tale om en ofte gentaget overtrædelse, og butikken blev idømt en bøde på 25.000 kr.

Publiceret: 09-04-2008
®  @ventures, Kompetencecenter for e-læring © 2024